Ort
Stockholm
Startdatum
15 Sep 2024
Tid
08:30-16:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Thomas Björk
Nummer
56092
Pris
25 995 kr

Om arrangemanget

Fördjupa dig i flera olika tekniker inom konditori och sötsaker. För dig som vill ta hobby bakandet till en ny nivå eller få en känsla för konditori yrket.

Innehåll

Utbildningen ger dig en inblick i arbetet i konditorvärlden. Kursen är öppen för alla intresserade.

Du lär dig baka från grunden med allt vad det innebär.

  • Baka med gamla mjölsorter
  • Franska bakverk
  • Chokladteknik, olika dekorationer med choklad
  • Desserter, hur man bygger upp en dessert
  • Glasstillverkning
  • Arbeta med smördeg
  • Olika sorters tårtbottnar
  • Vi monterar olika sorters tårtor
  • Avslutnings helg med moussetema

Upptäck din bakningsglädje och vässa dina kunskaper. Lär dig  den svåra konsten att temperera choklad. Du lär dig göra moussetårta och bakverk. Genomgående under utbildningen pratar vi också om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri. (Med reservation för vissa ändringar.)

Upplägg

Varje lektion startar med genomgång av dagens lektion och de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan självständigt i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje lektion tar man med hem det som bakats eller lagats. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas. Vi använder ekologiska och fairtradeprodukter där det är möjligt. Genomgående pratas det även personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök.

*8 tillfällen inkl livsmedelshygienutbildning.

*planerat till utbildningsköket på Hagagatan men det kan ändras till något av våra andra kök centralt i Stockholm. Viss datum förändring kan ske.

*Datumförändring kan ske samt prisrevidering.

Schema

Plan 5 , stora utbildningsköket

1, 16/9 8:30-16:30

2, 23/9 8:30-16:30

3, 29/9 8:30-16:30

4, 6/10 8:30-16:30

5, 19/10 8:30-16:30

6, 20/10 8:30-16:30

7, 26/10 8:30-16:30

8, 27/10 8:30-16:30

Förkunskaper

Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Material

Mapp som fylls med recept under utbildningens gång och råvarukostnad ingår i avgiften. Sluttid kan variera beroende på vad, som tillverkas.

Diplom

Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro i godkända moment får du ett diplom.

Kursledare

Thomas Björk är en hängiven bagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Thomas har även tävlat i bakning på Tv.

Bra att veta

Anmälningsavgift: 1 000 kr faktureras i samband med anmälan. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpevillkor här.

Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelandefältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 21 995 kr

Materialavgift: 4 000 kr

Summa: 25 995 kr

Relaterade artiklar

Mat och dryck

Dax för julgodis!

Vintertiden är här och vi närmar oss jul. Julen innebär tid för gemenskap med släkt och vänner. Samt självklart god mat och dryck.

6 november 2023
Läs vidare om "Dax för julgodis!"

Utforska ämnesområde